Skip to main content

Vaarinstructie

Met een sloep Loosdrecht of Giethoorn verkennen is natuurlijk geweldig, maar ze zeggen wel eens: er gaat niets boven Friesland, en zo is dat! Heel veel moois is natuurlijk te bewonderen via het vaste land, maar door de talloze grote meren en vaarwegen, kom je met de elektrische sloep op plekken waar je normaal echt niet kan komen. De minimale diepgang en goede vaareigenschappen zijn hierin belangrijk, evenals de lage hoogte waarmee je onder de meeste bruggen door kunt varen.

Start

Na een korte uitleg kunnen jullie direct van wal steken. Onze sloepen zijn namelijk super eenvoudig te besturen. Zo kan je snel gaan genieten van de dag op het water.

Varen

In de boot zijn de twee routekaarten aanwezig. Hierop zijn verschillende mogelijkheden aangegeven. Ook staan er leuke restaurants op waar je even aan wal kan om een lekker hapje te eten. Verder vind je op de kaarten toiletgelegenheden, bekende herkenningspunten en andere belangrijke informatie.

Onder de kussen in de kisten liggen een aantal lijnen om aan te meren. Let goed op bij het wegvaren dat er geen lijnen overboord liggen, dan komen ze in de schroef en dan is het einde vaartocht! Voorin de boot ligt het anker opgeborgen. De zwemtrap ligt rechts onder de kussens. Kijk verder goed om je heen tijdens het varen. Zeilboten hebben voorrang en boten groter dan de sloep waar je in vaart ook. Probeer vooral vroegtijdig je koers te wijzigen, zodat boten om jou heen duidelijk kunnen zien wat jij gaat doen.

Let extra goed op als je het Prinses Margietkanaal over moet steken, (eze punten staan ook vermeld op de routekaarten). Grotere vrachtschepen varen altijd veel harder dan je denkt, ga er dus niet even snel voorlangs, maar wacht rustig tot ze gepasseerd zijn en vervolg dan je route.

Mocht er toch iets gebeuren, bel direct het storingsnummer welke in de boot vermeld staat.

 

Ontdek de prachtige Friese meren met een luxe elektrische sloep

De manier om Friesland te ontdekken!